21. april 2021

Pædagogisk tilsyn i Mariagerfjord Kommune med et særligt fokus på dagplejen

Mariagerfjord kommune er ved at give den kommunale tilsynspraksis et kvalitetstjek. Der bliver arbejdet hen imod at skabe en fælles forståelse af, hvad kvalitet er på dagtilbudsområdet. Ligeledes er der et ønske om at skabe en fælles retning, der stræber mod at børnene bliver tilbudt de bedst mulige rammer for deres trivsel, læring, udvikling og dannelse.

Mariagerfjord Kommune har en ambition om et dagtilbudsområde af høj kvalitet, hvor et systematisk arbejde med de pædagogiske læringsmiljøer bidrager til børnenes udvikling, læring, trivsel og dannelse. I foråret 2021 indledes et samarbejde med UCN om at introducere dialogredskabet KVALid i kommunens dagtilbud og dagpleje. Dialogredskabet skal også anvendes ind i tilsynspraksis. Redskabet skal bidrage med et systematisk blik på tilrettelæggelsen af pædagogiske læringsmiljøer af høj kvalitet, stærke faglige fællesskaber og en god evalueringskultur.

Den fælles kvalitetsforståelse bliver væsentlig for den fremtidige tilsynspraksis. KVALid skal medvirke til at give en særlig fælles kvalitetsforståelse, der kommer til at stå som en objektiv forståelse af kvalitet.

Hvis du vil vide mere om Mariagerfjord Kommunes arbejde med det pædagogiske tilsyn, kan du læse resten af artiklen her.

På KL's temaside om den kommunale tilsynspraksis kan du finde andre kommunale eksempler, artikler om tilsynsopgaven samt andet inspirationsmateriale.