04. marts 2021

Åbent for indstillinger til ny pris, der hylder den ekstra indsats for at fremme søgningen til erhvervsuddannelserne

Nu kan din kommune indstilles til at vinde den nye Falkepris, som gives til en kommune, der har gjort en ekstra indsats for at øge søgningen til erhvervsuddannelserne. Børne- og Undervisningsministeren vil uddele Falkeprisen for første gang i sommeren 2021.

Fra og med 1. marts 2021 er der mulighed for at både kommuner, skoler, elever og organisationer kan indstille en kommune, som har gjort sig særligt bemærket eller ydet en særlig indsats for at øge søgningen til erhvervsuddannelserne, til at vinde Falkeprisen.

Du kan læse om Falkeprisens bedømmelseskriterier og indstille din kommune her: https://www.uvm.dk/puljer-udbud-og-prisuddelinger/priser/falkeprisen

 

Fakta om Falke- og Ørneprisen, der begge uddeles af Børne- og Undervisningsministeren

I den politiske aftale ”Fra folkeskole til faglært – Erhvervsuddannelser til fremtiden” blev der truffet en beslutning om at stifte to priser.

  • ”Ørneprisen” som gives til de kommuner, hvor stigningen i procentpoint i søgningen til erhvervsuddannelserne sammenlignet med året før har været størst.
  • ”Falkeprisen” gives til kommunen, som har gjort ydet en bemærkelsesværdig indsats for at øge søgningen til erhvervsuddannelserne.

Ørneprisen blev første gang uddelt i 2020, hvor Ballerup vandt prisen. Falkeprisen er en helt ny pris, som uddeles for første gang i 2021.