23. januar 2020

KL afholder Børn & Unge Topmøde i næste uge

Den 30. og 31. januar i næste uge slår KL dørene op for det årlige Børn & Unge Topmøde i Aalborg Kongres & Kultur Center. Topmødet stiller skarpt på de muligheder og udfordringer, kommunerne møder i arbejdet med at sikre, at alle børn og unge trives og indgår i et fællesskab.

Et samlingspunkt på børne- og ungeområdet

KL’s Børn & Unge Topmøde er samlingspunkt for mere end 1500  kommunalpolitikere, forvaltningschefer og andre interessenter på børne- og ungeområdet. De to dage i Aalborg byder blandt andet på politiske debatter, faglige oplæg og kommunale eksempler under temaet ”Stærkere fællesskaber – bedre trivsel.” Foruden oplæg i plenum er der mulighed for at deltage i en række temamøder og besøge mere end 50 stande. Standene giver inspiration og mulighed for drøftelser, input og vidensdeling inden for hele børne- og ungeområdet.

Fokus på trivsel i den tidlige barndom og i de unge år

Et stigende antal unge kæmper med udfordringer, der skaber bekymring. Noemi Katznelson, som er professor og leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, fortæller på topmødet om, hvordan den stigende mistrivsel blandt unge kan forstås og gribes an.

Topmødet dykker også ned i emnet psykiske vanskeligheder i 0-6-årsalderen. Her vil Mette Væver, lektor i klinisk børnepsykologi og leder af Center for Tidlig Indsats og Familieforskning ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet, bidrage med indblilk i psykisk sundhed i småbørnsalderen. Hun præsenterer blandt andet viden om, hvad psykisk trivsel betyder for barnets udvikling og læring på længere sigt.

Topmødet sætter samtidig fokus på den politiske ledelsesrolle, økonomistyring af området og sammenhængen mellem almen- og specialområdet.

Du kan stadig nå at komme med til KL's Børn & Unge Topmøde 2020. Læs mere om topmødet, se hele programmet og tilmeld dig her.

×

Log ind