17. september 2019

Se programmet for KL’s messe om teknologispring i dagtilbud og folkeskolen

KL er nu klar med programmet for teknologispringsmessen 2019. Her vil du kunne opleve en række praksiseksempler på brugen af teknologi i dagtilbud og folkeskolen samt oplæg fra blandt andre Stine Liv Johansen og Peter Hesseldahl

Dannelse i dagtilbud

Messen sætter i år fokus på dannelse og uddannelse i og gennem teknologi. Børn og unge skal klædes på til at være aktive medborgere i morgendagens samfund, men hvad kræver det af dagtilbud og folkeskolen? Hvordan skal man her arbejde med teknologiforståelse og børne og unges dannelse i forhold til teknologi og digitale medier?

Det arbejde starter allerede i dagtilbud. Det er noget af det, formand for Medierådet for børn og unge, Stine Liv Johansen vil komme ind på i sit oplæg på hovedscenen. Der vil også være temamøder om denne dagsorden ved Børns Vilkår og ved Jakob Knudsen, Vejle Kommune og Klaus Thestrup, Lektor ved Aarhus Universitet.

Teknologi ændrer vores uddannelsesbehov

Om formiddagen vil der i plenum være mulighed for at opleve Peter Hesseldahl, der er redaktør for digital omstilling på Ugebrevet Mandag Morgen. Peter Hesseldahl kommer til at tale ud fra spørgsmålet om hvad vi skal kunne i en fremtid, hvor spillereglerne er under forandring. Han siger således

I den fremtid, vores børn skal uddannes til, er viden dels meget omskiftelig, dels er de fleste informationer ikke længere væk, end det tager at spørge de intelligente maskiner, der omgiver os, om svaret.
Det store spørgsmål er, hvad vi så behøver at lære – og hvad vi ikke skal spilde kræfter på at terpe, før behovet melder sig. 

Før handlede uddannelse om at give de studerende et nøje defineret sæt af færdigheder og paratviden. Men fremover er det måske mere relevant, at børn og unge lærer, hvordan man kan holde sig kompetent i forhold til den situation og de opgaver, man står overfor.  

Det bringer os til de sædvanlige buzzwords; livslang læring, just in time læring, at man skal lære at lære, og at de studerende i højere grad arbejder med at definere og løse problemstillinger.
Men nu er det altså snart alvor. 

Tilmeld dig messen og oplev en masse spændende praksiseksempler

Foruden temamøder og oplæg på hovedscenen, vil der på dagen være god mulighed til at besøg markedspladsen med en lang række af lokale eksempler på brug af teknologi i dagtilbud og folkeskolen.

Se programmet og tilmeld dig her