26. marts 2020

Virtual reality film om integration på arbejdsmarkedet er nu tilgængelig i app'en "Job i virkeligheden"

Gennem app’en "Job i Virkeligheden" kan kommunerne nu få adgang til fem virtual reality film, som introducerer flygtninge og indvandrere til arbejdsmarkedet i Danmark. App’en er tilgængelig for alle med en smartphone og kan i denne tid, hvor jobcentrene ikke har fysisk kontakt til borgerne, bruges som digital introduktion til arbejdsmarkedet.

Job i virkeligheden

App’en "Job i virkeligheden" indeholder 5 virtual reality film. Hver film giver indsigt i en flygtnings fortælling og oplevelse af sin arbejdsplads, samt de krav og forventninger, han eller hun er blevet mødt med. Samtidig sætter filmene fokus på den danske arbejdspladskultur, herunder de mange uskrevne regler, som er så svære at forklare, men som skal opleves.

Filmene er målrettet flygtninge og indvandrere og introducerer til det ufaglærte arbejdsmarked i Danmark. De er optaget på en konkret arbejdsplads inden for fem brancher:

 • Transport
 • Detail
 • Hotel
 • Rengøring
 • Pleje og omsorg

Filmene varer 5-7 minutter og er indtalt på sprogene: dansk, engelsk, arabisk, farsi, somali og tigrinya.

Filmene kan anvendes af kommuner, sprogcentre, uddannelsesinstitutioner, virksomheder og civilsamfund m.fl. Fx kan de bruges i integrationsindsatsen og i danskundervisningen. 

Sådan får du adgang til filmene gennem app’en

Filmene blev lanceret i juni 2019 til Virtual Reality briller, og er udbredt til ca. 30 kommuner. Nu er filmene også tilgængelige på app’en "Job i virkeligheden". Filmene kan ses enten gennem et par virtual reality briller, hvor man sætter smartphonen fast til brillerne eller som 360 graders videoer direkte på telefonen. Det er simpelt og enkelt og man kan bruge denne manual: 

Download og installation af "Job i virkeligheden" smartphone app

 1. Søg efter "Job i virkeligheden" på din app store og download appen
 2. Åben app’en og vælg sprog
 3. Vælg den film du vil se
 4. Vælg "Ja" hvis du har en VR-papbrille eller "Nej" hvis du bare vil se på telefonen
 5. Vent på at filmen downloades (dette kan tage op til et par minutter - Wi-Fi anbefales)
 6. Hvis download af filmen går i stå, prøv igen og lad ikke telefonen gå i "standby" (hold skærmen tændt eller sæt standby tid op på din telefon un-der download)
 7. Efter download, tilt telefonen på siden og filmen vil nu afspille. Du kan nu dreje 360 grader rundt imens den afspiller
 8. Tryk på tilbage knappen i øverste hjørne (trekant ikon) for at komme tilbage til menu
 9. Vælg ny film og gennemgå samme process med download og afspilning for hver film
 10. Når filmene er downloadet første gang, kan de frit afspilles fremover uden download

App’en "Job i virkeligheden" kan hentes i Google Play her

Eller den kan hentes i App Store her

Få adgang til filmene i Virtual Reality

Virtual Reality som medie giver brugeren en oplevelse af ”at være der selv”. Derfor opfordrer vi fortsat kommunerne til at overveje at investere i virtual reality briller, hvorpå filmene installeres.

Pris for et par virtual reality briller (Oculus GO) inkl. setup, manual og installation af virtual reality filmene er ca. kr. 2.500,- eks. moms.

Hvis du eller din kommune er interesseret i at få filmene, kan I kontakte KL. KL for-midler derefter kontakt til Khora VR, som kan hjælpe med at indkøbe virtual reality brillerne, samt sørge for setup, installation og forsendelse til kommunen.

Kontakt Rie Martens på tlf. 3370 3840 mail: rima@kl.dk - eller Sara Glahder Lindberg på tlf. 3370 3149 mail: sgl@kl.dk for yderligere information.

Udviklingsprojektet "Job i Virkeligheden" er finansieret af midler fra den fælleskommunale digitale handleplan og er et af ni pilotprojekter i kommunernes teknologispringsprogram, der skal sikre velfærd gennem ny teknologi.

×

Log ind