25. maj 2023

Flere end 8 ud af 10 virksomheder er tilfredse med jobcentrenes service

En undersøgelse blandt virksomheder, der har haft kontakt med et jobcenter i 1. kvartal 2023, viser, at flere end 8 ud af 10 er tilfredse med jobcentret.

KL har på vegne af 28 kommuner gennemført en undersøgelse af virksomhedernes tilfredshed med jobcentrenes service, hvor der er mere end 4.300 besvarelser fra virksomheder. Resultaterne viser, at:

  • Virksomhederne er meget tilfredse og vil anbefale jobcenteret: 8 ud af 10 virksomheder er samlet set tilfredse eller meget tilfredse med jobcenteret igennem forløbet (84 pct.), og størstedelen af virksomhederne vil anbefale et samarbejde med jobcentret til andre virksomheder.
  • Virksomhederne er tilfredse med jobcentrenes forståelse for deres behov: 9 ud af 10 virksomheder vurderer, at forståelse for virksomhedens behov er vigtigt eller meget vigtigt i samarbejdet med jobcenteret (90 pct.). Samtidig er mere end 3 ud af 4 virksomheder tilfredse eller meget tilfredse med jobcenterets forståelse for virksomhedens behov (78 pct.).
  • Jobcentrene fandt kandidater, der passede til virksomhedernes behov: Mere end 7 ud af 10 virksomheder er tilfredse eller meget tilfredse med jobcenterets evne til at finde en kandidat der passede til virksomhedens behov (73 pct.). Mere end halvdelen af virksomhederne ansatte en medarbejder som følge af samarbejdet med jobcenteret omkring rekruttering (55 pct.). Derudover indgik 3 ud af 4 virksomheder (76 pct.) en aftale om virksomhedspraktik, løntilskud eller lignende som følge af samarbejdet med jobcenteret omkring opkvalificering.
  • Virksomhederne forventer et rekrutteringsbehov: Mere end hver tredje virksomhed forventer at have behov for at rekruttere nye medarbejdere inden for de næste 3 måneder (35 pct.) i 2022. Derimod forventer 4 ud af 10 virksomheder ikke at have behov for rekruttering de næste 3 måneder (44 pct.).

Læs hele analysen her: Tilfredshed med jobcentrenes virksomhedsservice (kl.dk)

×

Log ind