04. maj 2021

Torben Tranæs udgår af programmet på årets Beskæftigelsestræf - og dog…

Er der noget corona-krisen har lært os, så er det, at vi ikke er herre over alt. Dette gælder desværre også tidspunktet for offentliggørelsen af Ydelseskommissionens anbefalinger, der nu er rykket til ultimo maj – en uges tid efter Beskæftigelsestræf. Men selvom Torben Tranæs udgår af programmet, så skal deltagere på Beskæftigelsestræf ikke snydes for et oplæg om Ydelseskommissionens anbefalinger. Læs mere her.

Den 29. april meldte Beskæftigelsesministeriet, at Ydelseskommissionens anbefalinger til et nyt kontanthjælpssystem endnu engang udskydes – denne gang til ultimo maj. Desværre på den anden side af KL’s virtuelle Beskæftigelsestræf, hvor formand Torben Tranæs skulle have præsenteret anbefalingerne.

Det betyder beklageligvis, at dette programpunkt må udgå af dette års virtuelle Beskæftigelsestræf, der afholdes den 20. maj. Det er rigtig ærgerligt, og vi er mange, der havde set frem til netop dette oplæg.

Derfor glæder vi os over at kunne invitere alle deltagere til Beskæftigelsestræf 21 til et eksklusivt virtuelt arrangement med Ydelseskommissionens formand Torben Tranæs den 17. juni kl. 9.30-10.45. Torben Tranæs vil give et oprids af udfordringerne med det nuværende kontanthjælpssystem, skitsere de mange hensyn Ydelseskommissionen har måtte tage højde for i arbejdet med det nye ydelsessystem og give et indblik i kommissionsarbejdet. Endelig vil Torben Tranæs selvfølgelig præsentere anbefalingerne til et nyt kontanthjælpssystem. Systemet skal dels sikre en balance mellem et rimeligt forsørgelsesgrundlag og et ydelsesniveau som tilskynder, at man arbejder og uddanner sig. Samtidig skal der tages højde for, at børn i Danmark skal vokse op med muligheden for at være en aktiv del af fællesskabet.  

Deltagere på Beskæftigelsestræf den 20. maj, er automatisk tilmeldt arrangementet den 17. juni.

Har du endnu ikke tilmeldt dig Beskæftigelsestræf 21 – fra afstand til nærhed, så kan du nå det endnu via nedenstående banner:

https://tilmeld.kl.dk/bt21