08. juni 2020

KL-Undersøgelse: Jobcentrene holder kontakt og matcher ledige med job under covid-19

KL har foretaget en undersøgelse blandt alle landets jobcentre for at se nærmere på, hvordan jobcentrene har håndteret beskæftigelsesindsatsen under suspensionsperioden. Undersøgelsen viser, at jobcentrene har fast-holdt en tæt kontakt med både ledige og virksomheder.

I forlængelse af den globale covid-19-krises indtog i Danmark har beskæftigelsesindsatsen i kommunernes jobcentre været delvist suspenderet i perioden 12. marts til 27. maj 2020. Suspenderingen af beskæftigelsesindsatsen har betydet, at jobcentrene har måtte tage nye metoder i brug i kontakten med de ledige, herunder telefoniske- eller videosamtaler.

KL har gennemført en undersøgelse blandt jobcentercheferne i alle kommuner for at undersøge og blive klogere på, hvordan de hver især har håndteret denne særlige situation.

Resultaterne viser, at jobcentrene har fastholdt en tæt kontakt både med de ledige og med de lokale virksomheder under suspensionen af beskæftigelsesindsatsen.

Hovedkonklusioner om jobcentrenes indsats overfor de ledige:

  • Alle jobcentre, bortset fra et enkelt, har været i kontakt med alle målgrupper under suspenderingen af beskæftigelsesindsatsen, og over 6 ud af 10 jobcentre har været i kontakt med mindst 76 procent af alle ledige/sygemeldte.
  • Samtlige jobcentre i undersøgelsen har brugt telefon i deres kontakt med borgerne, mens 71 pct. har brugt videoløsninger og 33 pct. har afholdt fysiske samtaler (uden for jobcentret). 9 ud 10 jobcentre vurderer, at det vil være en klar styrkelse eller en styrkelse af beskæftigelsesindsatsen, hvis de fremover også får mulighed for at afholde jobsamtaler via telefon eller video.
  • Alle jobcentre har matchet ledige til stillinger under suspenderingen af beskæftigelsesindsatsen, 9 ud af 10 har matchet ledige til kritiske stillinger og 9 ud 10 har understøttet brancheskift ved at matche ledige til job i anden branche, end de kom fra.

Hovedkonklusioner om jobcentrenes indsats overfor virksomhederne:

  • Alle jobcentre har matchet ledige til stillinger under suspenderingen af beskæftigelsesindsatsen, og 9 ud af 10 har understøttet brancheskift ved at matche ledige til job i anden branche, end de kom fra.
  • 9 ud af 10 jobcentre har matchet ledige med stillinger inden for brancher med akut behov under covid-19-krisen
  • 9 ud af 10 jobcentre er blevet kontaktet af virksomheder med henblik på at hjælpe den pågældende virksomhed med rekruttering af arbejdskraft

 

×

Log ind