16. september 2019

Stort antal virksomheder er tilfredse med samarbejdet med kommunernes jobcentre

KL har foretaget en spørgeskemaundersøgelse på vegne af 12 kommuner. Undersøgelsen viser en stor tilfredshed med kommunernes virksomhedsrettede indsats. Læs alle resultater fra undersøgelsen i denne artikel.

KL har i løbet af 2019 foretaget en spørgeskemaundersøgelse hos over 1800 virksomheder i 12 kommuner. Undersøgelsen viser en stor tilfredshed med samarbejdet mellem den enkelte virksomhed og kommunernes jobcentre. Resultaterne fra spørgeskema undersøgelsen blev den 17. september 2019 præsenteret i KL's nyhedsbrev Momentum. 

Som det fremgår af billedet nedenfor er 80% af virksomhederne tilfredse eller meget tilfredse med samarbejdet med jobcenteret, mens kun 4% har været utilfredse eller meget utilfredse med samarbejdet.

  

 

Undersøgelsen viser desuden, at kommunernes virksomhedsrettede indsats med i 56% af tilfældene har resulteret i en ansættelse.  

»I en tid, hvor ledigheden er rekordlav, er det ikke altid nemt at finde en ledig med de rette kompetencer, virksomheder efterspørger, så det er ekstremt flot, at det lykkes i over halvdelen af tilfældene. Samtidig viser den høje succesrate, når det handler om opkvalificering af ledige, at jobcentrene har et rigtig godt samarbejde med virksomhederne og forstår deres vilkår og behov,« siger Thomas Kastrup-Larsen.    

  • PDF

    KL TILFREDSHEDSMÅLING AF JOBCENTRENES VIRKSOMHEDSSERVICE.pdf

  

 

Momentum-artikel

Momentum-artikel Læs momentum-artiklen her