05. september 2018

Nu kan du tilmelde dig KL's EU-temadag 2018

Der er lagt op til en højaktuel og spændende dag, når KL slår dørene op for den årlige EU-temadag den 12. november 2018. I år har temadagen fokus på Brexit og de fonde og programmer, som fremover får betydning for kommunerne. På temadagen vil bl.a. EU-kommissær Margrethe Vestager og folketingspolitiker Jan E. Jørgensen give deres bud på de politiske og økonomiske følger af Brexit og EU's budgetforhandlinger.

Dagen byder på en bred vifte af oplægsholdere, som kommer med deres bud på Brexit-forhandlingerne og budgetforhandlingernes strategiske betydning for kommunerne.

Dagen åbnes af Jan E. Jørgensen, rådmand på Frederiksberg og medlem af Folketinget (V) og bl.a. medlem af Folketingets Brexit-følgegruppe, som vil give sit bud på Brexit's politiske og økonomiske følger for Danmark, set fra både et nationalt og kommunalt perspektiv.

Jonas Bering Liisberg, direktør i Udenrigsministeriet, vil fortælle om Danmarks fremtidige position i EU.

Catharina Sørensen, forskningschef i Tænketanken Europa, sætter spot på danskernes særlige forhold til EU og om Brexit ændrer noget ved dette.

Stina Soewarta, repræsentationschef i EU-Kommissionens repræsentation i Danmark, fortæller om EU's kommende budget 2021-27 med fokus på fonde og programmer, som er vigtige for kommunerne. Der vil derefter være to spor, som kommer med konkrete eksempler på, hvordan kommuner bruger EU's fonde og programmer i det politiske-strategiske arbejde i kommunen.

EU-kommissær Margrethe Vestager slutter dagen af med sit perspektiv på fremtidens EU.

EU-temadagen er for borgmestre, kommunalpolitikere, direktører og andre, som gerne vil komme på politisk forkant med, hvad der sker på den europæiske scene, da det uden tvivl vil påvirke kommunernes rammevilkår og udviklingsmuligheder efter 2020.

Tilmelding foregår gennem COK, hvor det foreløbige program med oplægsholdere også ligger tilgængeligt.