17. september 2018

MEP-temadag: Administrativ effektivisering af løn- og personaleadministrationen i praksis

Ved du, hvilke organisationsformer og styrings- og digitaliseringstiltag, der kan bidrage til en forbedret effektivitet og kvalitet i den kommunale løn- og personaleadministration? Ellers kan du tilmelde dig KLK og COK's temadag og blive klogere.

I økonomiaftalen mellem kommunerne og staten indgår, at kommunerne skal arbejde med at effektivisere deres løn- og personaleadministration. Dette er en del af KL og Regeringens samlede Moderniserings- og effektiviseringsprogram.

På denne temadag undervises der i ledelse og styring af administrative processer og opgaver i en:

  • Decentral organisering af opgaverne
  • Central opganisering af opgaverne
  • Fælles organisering af opgaverne - fx i fælles serviceenheder på fagniveau eller på tværs af fagområder.

Du får med udgangspunkt i din egen administration mulighed for at diskutere, hvilke ledelses- og styringsværktøjer, som din kommune kan tage i anvendelse for at øge kvaliteten og effektiviteten i administrationen.

Og du får viden om og mulighed for at diskutere, hvilke indikatorer (KPI´er), som man kan anvende i styringen, når der skal følges op på, om man opnår de økonomiske eller kvalitative effekter, man har forudsat, når man arbejder med forandringer i den administrative organisering, styring og digitalisering.

Temadagen er målrettet chefter, medarbejdere og udviklingskonsulenter, der arbejder med udvikling, digitalisering og effektivisering af kommunens løn- og personaleadministration.

Temadagen er også relevant for deltagerne på forårets MEP-temadage. Den adskiller sig ved at være en overbygning på diskussionen om organisering og digitalisering. Fokus på temadagen i efteråret er ydermere på, hvordan man styrer og forandrer sin organisation, så gevinsterne af de tiltag, der sættes i gang, kan høstes.

Det vil være en fordel, at deltageren før temadagen har anvendt KLK´s benchmarkværktøj på den økonomiske administration, så deltageren har kommunens administrative billede med på temadagen. Dette er dog ikke et krav for deltagelse.

Temadagen afholdes d. 30. oktober i Herlev og den 13. november i Aarhus.

Læs mere og tilmeld dig her.