27. september 2018

KL tager godt imod anbefalinger om arbejdsmiljø

Ekspertudvalget om arbejdsmiljø har leveret et godt stykke arbejde, som danner et stærkt fundament for det fremtidige arbejde for et bedre arbejdsmiljø. Det mener Michael Ziegler, formand for Løn- og Personaleudvalget i KL.

"Jeg vil gerne kvittere for det vigtige arbejde, som ekspertudvalget har udført. Udvalgets anbefalinger giver et stærkt fælles fundament for arbejdet med at reducere arbejdsmiljøproblemer på det danske arbejdsmarked."

Sådan siger Michael Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg som reaktion på de anbefalinger, som regeringens ekspertudvalg om arbejdsmiljø i dag har fremlagt. Udvalget består af fire uafhængige eksperter og fire repræsentanter for de største lønmodtager- og arbejdsgiverorganisationer (LO, FTF, DA og KL) med Pia Gjellerup, leder af Center for Offentlig Innovation, for bordenden.

Michael Ziegler glæder sig især over, at det er et enigt ekspertudvalg, som står bag anbefalingerne til den fremtidige arbejdsmiljøindsats.

"Det er vigtigt for et velfungerende samfund og arbejdsmarked, at både private og offentlige arbejdspladser har et sundt og velfungerende arbejdsmiljø. Derfor er det også et emne, som fylder meget i den offentlige debat. Og det er helt afgørende for arbejdsmiljøindsatsen, at arbejdsgivere og lønmodtagere har et fælles udgangspunkt og trækker på samme hammel," siger Michael Ziegler.