25. september 2018

Digital guide skal gøre pensionistlivet nemmere i Syddjurs Kommune

Borgernes kontakt til kommunen skal give mening, når de bevæger sig på tværs af kanaler og fagområder. I Syddjurs Kommune er de ved at udvikle en digital guide, som skal give borgerne let tilgængelig information omkring de forskellige muligheder, de har i pensionisttilværelsen.

Borgerinddragelse i centrum ved udvikling af guiden

For at kunne forstå kommunen gennem borgernes oplevelser og skabe mere sammenhæng for borgeren, har stadig flere kommuner kastet sig ud i at arbejde med designmetoder, når de inddrager borgerne.

I Syddjurs Kommune har de spurgt en række borgere, hvordan det var at blive pensionist. Formålet var at pege på, hvordan kommunen bliver bedre til at guide rundt i den nye tilværelse.

Med borgernes input har de nu udviklet en digital guide til pensionister, kaldet Pensionistlivet. Pensionistlivet skal give borgerne let tilgængelig information omkring de forskellige muligheder, de har – f.eks. for økonomisk tilskud.

Guidens indhold

En vigtig pointe fra de adspurgte borgere var, at man ikke ved, hvad man ikke ved. Derfor skal guiden kunne bruges, uden at borgeren leder efter information omkring et specifikt tilbud.

Det sker blandt andet ved hjælp af en søgefunktion, hvor der skal indtastes tre oplysninger. Ud fra de oplysninger kommer guiden med bud på forskellige økonomiske tilskud, som pensionisten kan undersøge nærmere.

Guiden samler kun de allermest nødvendige informationer, og herefter kan borgerne klikke sig videre til f.eks. selvbetjeningsløsninger.

Pensionistlivet er stadig under udvikling, og skal inden længe igennem (endnu) en brugertest. I Syddjurs kommune betragter de nemlig servicedesign som et vigtigt element i projektet, og det betyder, at de har haft borgerne med hele vejen igennem – fra definition af udfordring, til test af løsning.

Projektet er et samarbejde mellem Syddjurs Kommune og KL.

Hør Digitaliseringskonsulent i Syddjurs kommune Dorte Ougaard præsentere guiden Pensionistlivet i denne video.

Hør mere om den digitale guide på Digitaliseringsmessen18

Syddjurs kommune er én af de Kommunale Showcases ved dette års Digitaliseringsmesse, som løber af stablen den 27. september i Odense Congress Center. Her kan du møde menneskerne bag projektet og blive klogere på, hvordan guiden er udviklet og anvendes.

Det er muligt at tilmelde sig i døren på dagen.

 Læs mere om Digitaliseringsmessen her.

Vil du være med, når borgerinddragelse og servicedesign sættes på dagsorden? Tilmeld dig konferencen "Få succes med borgerinddragelse".