05. september 2018

Åbne data fra Hjælpemiddelbasen

Den 1. september 2018 stiller Socialstyrelsen data åbent og gratis til rådighed fra Hjælpemiddelbasen for alle. Initiativet understøtter regeringens digitaliseringsstrategi for åbne offentlige data.

Hjælpemiddelbasen åbner den 1. september for åbne data. Derved får borgere, kommuner, regioner og private virksomheder mulighed for at anvende data fra Hjælpemiddelbasen på nye måder.

Initiativet imødekommer et stort kommunalt ønske om at kunne anvende Hjælpemiddelbasens data til at udvikle nye innovative løsninger og produkter til gavn for borgerne.

Hjælpemiddelbasen drives af Socialstyrelsen og sikrer et aktuelt overblik over mere end 68.000 unikke hjælpemidler. Databasen kan let tilgås på Hjælpemiddelbasens hjemmeside og har hvert år ca. 1 mio. besøg.


Om hjælpemiddelbasen:

  • Hjælpemiddelbasen indeholder oplysninger om mere end 68.000 unikke hjælpemidler og ca. 1.150 forhandlere af hjælpemidler.
  • Oplysningerne inkluderer bl.a. billeder, brugsanvisninger, videoer, tekniske specifikationer, prøvningsoplysninger, priser og kontaktoplysninger til forhandlerne.
  • Hjælpemiddelbasen indeholder bl.a. vejledningsmaterialer, en søgefunktion til hjælpemiddelrelaterede apps, skabeloner til brug ved indkøb af hjælpemidler og et idé- og debatforum for alle med interesse for hjælpemiddelområdet.