22. november 2018

Ny digital værktøjskasse til kommunens medarbejdere

Øget digitalisering stiller nye krav til kommunernes medarbejdere. Derfor får de nu en værktøjskasse med bl.a. film, plakater og quiz om informationssikkerhed.

Værktøj til at skabe en tryg sikkerhedskultur

Den øgede digitalisering af samfundet giver flere muligheder for god og effektiv offentlig service. Men det skaber samtidig et behov for flere kompetencer hos medarbejdere og ledere, når de skal håndtere borgernes oplysninger. Derfor kommer KL nu med en ny sikkerhedspakke til at hjælpe offentligt ansatte med at håndtere borgernes informationer på en sikker måde. Sikkerhedspakken er blevet til i samarbejde med Danske Regioner og Digitaliseringsstyrelsen.

KL-direktør Laila Kildesgaard udtaler: "Den stigende digitalisering, stiller nye og højere krav til medarbejdernes håndtering af følsomme oplysninger. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi nu kommer med den her sikkerhedspakke, som kommunerne kan bruge til at ruste medarbejderne til at arbejde sikkert med borgernes personlige oplysninger. Det er helt afgørende, at borgerne kan have tillid til, at deres oplysninger ikke florerer frit på nettet."

Ideen med sikkerhedspakken er at give medarbejderne en tryg sikkerhedskultur og være med til at uddanne dem til at håndtere personfølsomme og fortrolige oplysninger.

Sikkerhedspakkens indhold

Sikkerhedspakken består af plakat og pjece, som kan printes ud og placeres i opholdsrum el.lign. Der er også en quiz, e-læring og en kort film, som medarbejderne kan se på deres digitale enheder. Materialet er udviklet for at sætte fokus på de digitale problemstillinger, man står overfor som offentlige ansat.

Sikkerhedspakken findes i 2 udgaver - en version til administrativt personale og en til sundhedspersonale. Senere følger også en sikkerhedspakke rettet mod undervisningspersonale i det offentlige.

Sikkerhedspakkerne er tilgængelige hos de kommunale kontaktpersoner for KL’s Sikkerhedsprogram, og er til fri afbenyttelse i kommunen.

Læs mere om sikkerhedspakken her: Uddannelse af medarbejdere

Hvis du vil vide mere

Læs mere om KL's Sikkerhedsprogram og dets leverancer her.