21. november 2018

Kursus i journalisering og GDPR

KL Emnesystematik (KLE) er evig aktuel, men med EU's persondataforordning er der fornyet fokus på at behandle data og personoplysninger samt arkivere dem på en smart og lovmedholdelig måde. Tag med på KL's kursus i januar 2019, og få viden med hjem til arbejdet i kommunen.

EU's persondataforordning (GDPR), som trådte i kraft den 25. maj 2018, lægger en ny dimension til jeres arbejde med journalisering og arkivering. Persondata skal håndteres efter nye normer og regler. Derfor er KL's kursus i journalisering, KLE og persondatabehandling ekstra aktuelt og relevant.

På kurset får du:

  • Et grundlæggende kendskab til KLE Emnesystematik (KLE) og enkeltsagsprincippet som hjælpemidler til journalisering og bevaring og kassation af sager
  • En gennemgang af principperne for persondatabehandling i forbindelse med journalisering og arkivering, som kommunerne skal følge i kraft af den nye persondataforordning.
  • En introduktion til de forvaltningsretlige regler og principper, som danner rammen for kommunal sagsbehandling og den administrative proces i kommunerne.

Erfarne undervisere

Det er to erfarne specialister, der vil undervise på kurset. Joachim Eriksson er informationsarkitekt i KL og har i flere år arbejdet i KLE-redaktionen. Dan Bjørneboe er Joachims kollega og har desuden erfaring som mangeårig leder og specialist i kommunerne. Dan har som jurist særlig indsigt i EU's persondataforordning. Joachim og Dan kombinerer begge deres specialistviden med en stor glæde ved af undervise.

Læs mere og meld dig til kurset

Kurset afholdes tre gange:

  • Kolding onsdag den 16. januar 2019
  • Aalborg torsdag den 17. januar 2019
  • KL-huset i København, mandag den 21. januar 2019.

Kurset afholdes fra kl. 10 til 16 på alle tre datoer.

Tilmeldingsfrist er mandag den 10. december 2018. 

YDERLIGERE MATERIALE