06. november 2018

Digitale kommuner i verdensklasse

Midt i de mange udspil fra regeringen i efteråret, er der særligt et, der fanger den digitalt interesserede: Udspillet om digital service i verdensklasse.

Udspillet om digital service i verdensklasse er et spændende og ambitiøst udspil fra regeringen. En række af initiativerne er noget, som kommuner og KL er meget optaget af. F.eks. er de første kommuner ved at være klar til at vise borgerne overblik over sager og ydelser hos kommunen. Det er lige det, som regeringen ønsker, og vi er i KL helt enige i, at øget transparens og åbenhed skal være med til at sikre borgeres tillid til kommunerne og den offentlige sektor i helhed.

Der er også nye elementer i regeringen strategi, f.eks. nye midler til udbredelse af velfærdsteknologi. Regeringen byder til dialog med KL om udspillet, og det ser vi frem til.

I KL har vi fortsat stort fokus på arbejdet med informationssikkerhed, og her er en helt særlig disciplin det nødvendige beredskab, der er din bedste ven i en krisesituation. I samarbejde med kommunerne har vi udsendt en drejebog for beredskabsarbejdet. Vi håber, at rigtig mange vil finde inspiration til det vigtige arbejde i den lille drejebog.