26. november 2018

100 kommunale sygeplejersker klar til ny specialuddannelse i borgernær sygepleje

Ny specialuddannelse i borgernær sygepleje skal løfte sygeplejerskernes kompetencer i det nære sundhedsvæsen. Hør KL's Michael Ziegler og Jette Skive samt sundhedsdirektør i Silkeborg Kommune Anders Kjærulf fortælle om uddannelsen her.

Omkring 100 kommunale sygeplejersker har første skoledag den 10. december på en ny specialuddannelse i borgernær sygepleje.

Specialuddannelsen skal løfte sygeplejerskernes kompetencer i forhold til den stigende kompleksitet, der er i plejen af borgerne, der kommer tidligere og tidligere hjem fra sygehusene. Samtidig har specialuddannelsen fokus på at løfte sygeplejerskernes organisatoriske kompetencer i at lede og koordinere patient og borgerforløb på tværs af sektorer. Endelig har specialuddannelsen fokus på kvalitetsudvikling og forankring af ny viden i kommunerne.

Hør formand for KL's Løn og Personaleudvalg Michael Ziegler fortælle om, hvordan den nye specialuddannelsen er en del af KL's rekrutterings- og fastholdelsesstrategi på sundheds – og ældreområdet. NB: Videoen åbner i YouTube ved tryk på billedet.

Michael Ziegler om specialuddannelse i borgernær sygepleje

Hør formand for KL's Sundheds- og Ældreudvalg Jette Skive fortælle om, hvordan specialuddannelsen kan opkvalificere de kommunale sygeplejersker, så deres kompetencer kommer til at matche den udvikling, som kommunerne oplever i det nære sundhedsvæsen, hvor kommunerne får flere og flere komplekse opgaver. NB: Videoen åbner i YouTube ved tryk på billedet.

Jette Skive om specialuddannelse i borgernær sygepleje

Endelig fortæller sundhedsdirektør i Silkeborg Kommune Anders Kjærulf om, hvor Silkeborg Kommune har prioriteret at sende 7 sygeplejersker afsted på specialuddannelsen på første hold, der starter 10. december 2018. NB: Videoen åbner i YouTube ved tryk på billedet.

Silkeborg Kommune - specialuddannelse i borgernær sygepleje

YDERLIGERE MATERIALE