01. marts 2018

Ny vejledning til kommunalpolitikere om chikane, trusler, hærværk og vold

KL udsender i dag en vejledning til kommunalpolitikerne om, hvordan de skal forholde sig, hvis de udsættes for chikane, trusler eller hærværk. Vejledningen er udarbejdet af KL, Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet.

"Den enkelte kommunalpolitiker skal kunne bruge den nye vejledning til at hente råd og inspiration til, hvordan de tackler det, hvis de udsættes for ubehageligheder i forbindelse med deres politiske arbejde. Og KL opfordrer samtidig alle kommunalbestyrelser til, at de bruger vejledningen som anledning til at få talt sammen og sætte fokus på den her problematik."

Sådan siger KL-formand Martin Damm som reaktion på, at KL i dag sender en mail til alle kommunalbestyrelsesmedlemmer med en vejledning til, hvordan man som kommunalpolitiker kan forebygge og håndtere chikane, trusler, hærværk og vold. Alle kommunalpolitikere modtager også en trykt udgave af vejledningen. Den er udarbejdet af KL, Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet og er en revideret udgave af den eksisterende vejledning fra 2006. Politiets Efterretningstjeneste har også været inddraget i arbejdet med vejledningen.

Gode råd til sociale medier

Som noget nyt sætter vejledningen blandt andet også fokus på de ubehageligheder, kommunalpolitikerne kan blive udsat for, når de er aktive på sociale medier som Facebook og Twitter. Og vejledningen vil samtidig indeholde inspiration til, hvordan kommunalbestyrelsen kan styrke fokus på chikane, trusler, vold og hærværk lokalt.

En ny undersøgelse fra KL, Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet, der blev offentliggjort for tre uger siden, viser desværre, at problemstillingen er meget relevant. Undersøgelsen viser overordnet, at hele 4 ud af 10 kommunal- og regionspolitikere har oplevet chikane, hærværk eller trusler i forbindelse med deres politiske hverv.

YDERLIGERE MATERIALE

  • PDF

    Vejledning om chikane, trusler mv