13. marts 2018

EU-Kommissionen lancerer ny handelspris: EU-byer for fair og etisk handel

EU-Kommissionen har lanceret en ny handelspris for byer i Europa. Her kan du læse mere om hvem der kan deltage og hvordan man gør.

Byerne i EU kan for første gang i 2018 modtage prisen EU-byer for fair og etisk handel. Prisen er et initiativ fra EU-Kommissionen og kan ses som led i handelsstrategien "Handel for alle", som blev offentliggjort i 2015.

Prisen er en del af EU's indsats for at skabe bevidsthed om, hvordan EU-forbrugernes indkøbsvalg kan påvirke miljøet og livsgrundlaget for mennesker i andre lande samt om den rolle byer og lokale myndigheder spiller i sammenhængen.

Formålet med prisen?

  • Anerkende og fejre byernes positive resultater og bedrifter på området for social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig handel inden for international handel.
  • Fremme bæredygtig og inklusiv udvikling hos små producenter ved at skabe bevidsthed blandt borgere, beslutningstagere og iværksættere om fair, etisk og bæredygtig handel.
  • Motivere byerne til at lære af hinanden og udveksle bedste praksis ved at fremhæve og tilføre værdi til handelspraksisser.

Hvem kan ansøge?

EU-byer med mere end 20.000 indbyggere, som engagerer sig i fair og etisk handel med tredjeverdenslande gennem projekter, programmer, politikker eller praksisser.

Har dette interesse, kan man læse mere om hvordan man deltage og vinde på handelsprisens danske folder eller direkte på deres hjemmeside.