31. maj 2018

Røgfri Fremtid fejrer årsdag: KL og 34 kommuner har allerede tilsluttet sig partnerskabet!

Det er nu et år siden, at KL gik ind i partnerskab med Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden om Røgfri Fremtid. På kun et år er partnerskabet udvidet til at tælle mere end 70 partnere, heriblandt 34 kommuner, flere skoler, uddannelsesinstitutioner, organisationer og virksomheder.

De deltagende partneres initiativer er vidt forskellige: Uddannelsessteder gør skoletiden røgfri. Kommuner indfører flere røgfri miljøer. Supermarkeder arbejder for at blive bedre til at overholde aldersgrænser for salg af tobak. Og mange deler Røgfri Fremtids budskaber fra egne websider og sociale medier.

Røgfri Fremtid – en del af KL's forebyggelsesudspil

Nye tal fra sundhedsprofilen viser, at hver fjerde blandt de 16-19-årige ryger. Samtidig ved vi, at hver anden af dem, der bliver ved, ender med at dø af det.

KL har derfor sat fokus på tobak i forebyggelsesudspillet "Forebyggelse for fremtiden" fra januar 2018. Et af pejlemærkerne i udspillet opfodrer til, at flere skal vælge et røgfrit liv, og at ingen børn og unge skal begynde at ryge.

Kommunerne anbefales bl.a. at tage stilling til ambitionerne i Røgfri Fremtid og muligheden for at deltage i partnerskabet, ligesom KL anbefaler, at kommunerne tager stilling til at indføre røgfri skoletid på alle uddannelsesinstitutioner med optag af børn og unge under 18 år og til at indføre røgfri arbejdstid for kommunens medarbejdere.

34 kommuner er allerede med – skal jeres være den næste?

Hele 34 kommuner har allerede taget stilling og har meldt sig som partner i Røgfri Fremtid. Og der kommer hele tiden nye til.

Ønsker jeres kommune at blive en del af Røgfri Fremtid, kan I læse mere og tilmelde jer som partner på hjemmesiden www.røgfrifremtid.dk. Her kan I også se, hvilke kommuner og øvrige partnere, der er en del af partnerskabet.

Røgfri Fremtid kort fortalt

Røgfri Fremtid er et bredt partnerskab etableret af Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden i 2017.

Partnerskabet har til formål at engagere aktører i et bredt partnerskab, for på den måde at bane nye veje i arbejdet med tobaksforebyggelse. Det sker bl.a. gennem et fællesskab med de deltagende partnere, som med en fælles vision om en røgfri fremtid er med til sikre ambitionen, at ingen børn og unge i 2030 ryger, og at færre end 5 pct. voksne ryger.