18. september 2017

Ny aftale sikrer brevstemmer til kommunalvalget

Ændringer hos PostNord har givet frygt for, hvorvidt brevstemmer til kommunalvalget kunne nå frem i tide. Derfor har KL og PostNord nu lavet en aftale, som sikrer, at alle stemmer når frem i tide.

Den seneste aftale mellem Transportministeriet og PostNord betyder blandt andet, at selskabet ikke længere sender såkaldte quickbreve om lørdagen. Derfor har der været tvivl om, hvorvidt brevstemmerne til kommunalvalget den 21. november ville kunne nå frem i tide.

En ny aftale mellem PostNord og KL betyder, at der nu er fundet en løsning, som sikrer, at alle brevstemmer til kommunalvalget, som afgives i én kommune af en borger, som bor i en anden kommune, når frem i tide. Det glæder KL-sekretariatschef Solvejg Schultz-Jakobsen.

"Helt grundlæggende er det jo vitalt i et demokrati, at alle borgere har mulighed for at afgive deres stemme – uanset om de møder op fysisk på et valgsted eller sender den med brev. Derfor er jeg selvfølgelig glad for, at vi i et godt samarbejde med PostNord har fundet en løsning, som sikrer netop det," siger Solvejg Schultz- Jakobsen.

Aftalen med PostNord er indgået efter aftale med Økonomi- og Indenrigsministeriet og betyder, at alle mellemkommunale stemmer, altså de stemmer, som skal sendes fra én kommune til en anden, i perioden mellem den 13. og 17. november samles ét sted i den enkelte kommune. Lørdag den 18. november afhenter PostNord så brevstemmerne i kommunerne og sorterer og leverer dem søndag den 19. november i hjemkommunen.