23. oktober 2017

Se driftsstatus i realtid for NemID og 5 andre vigtige systemer

Myndigheder, it-leverandører, borgerservicecentre, supportafdelinger og alle andre kan fra den 17. oktober 2017 følge den øjeblikkelige status på de 6 vigtigste løsninger i den fællesoffentlige digitale infrastruktur som eksempelvis NemID og Digital Post.

Bevar overblikket

Mange myndigheder, it-leverandører og andre interessenter er afhængige af at kende den øjeblikkelige oplevede driftstatus på vigtige offentlige systemer. Det overblik er netop blevet tilgængeligt. Gå ind på http://digitaliser.dk/services for at se den driftstatus for følgende systemer:

  • NemID
  • NemLog-in
  • NemKonto
  • NemHandel
  • Digital Post
  • Borger.dk

Rød eller grøn

Vigtige hændelser bliver vist som rød, og enhver anden tilstand bliver vist som grøn. På længere sigt kan overblikket udvides med flere løsninger, lige som driftstatus kan blive udvidet med en gul status for ustabil drift.

Oplevet tilgængelighed

Driftsoverblikket viser den oplevede tilgængelighed for slutbrugeren. Det betyder, at hvis eksempelvis NemLog-in eller NemID er utilgængelig, kan det medføre rød status hos en række andre systemer. En rød status behøver altså ikke at være udtryk for driftsforstyrrelser i selve det pågældende system, men at tilgængeligheden til systemet bliver påvirket af et af de øvrige systemer, som driften er afhængig af. 

Overblik over afhængigheder i tilgængelighed

På de enkelte driftssider for de fællesoffentlige it-services kan man se, hvilke dele af systemet, der udstilles tilgængelighed om. På de enkelte driftssider vil det også fremgå, om systemets utilgængelighed med rød status kan være afledt af driftsforstyrrelser i andre fællesoffentlige systemer. Man kan klikke sig videre fra overblikket til mere information om oppetider, driftshistorik, spørgsmål & svar mv. for hvert enkelt system.

Hvem står bag?

Driftsstatus er udviklet i den fællesoffentlige digitaliseringsstrategis initiativ 8.2 om drift og vedligehold af den fællesoffentlige digitale infrastruktur.

YDERLIGERE MATERIALE

  • LINK

    Oversigt: Driftstatus på fællesoffentlige it-services