31. oktober 2017

Praksisnær guide om mikromobilitet

KLK har været med til at lave en ny pjece om mikromobilitet, der viser, hvordan akademikere gennem korte udvekslinger hos private virksomheder kan opnå flere kompetencer og værdifuld viden om erhvervslivet.

Der kan være meget at vinde for alle parter, hvis kommunale medarbejdere stifter bekendtskab med private virksomheder - også selvom det kun er i en begrænset periode. Som vigtig brobrygger mellem kommunen og den lokale virksomhed, bringer medarbejderen værdifuld viden om erhvervslivet tilbage til kommunen.

På den måde får kommunen også en større indsigt i, hvad de lokale virksomheder har brug for, og hvordan de fungerer. Den viden kan være med til at styrke den lokale erhvervsudvikling og forbedre kommunikationen i forhold til virksomhederne. 

Derfor er Akademikerne og KL gået sammen om pjecen "praksisnær guide om mikromobilitet" for at udbrede kendskabet til mikromobiltet. Det vil sige, at kommunale akademikere får mulighed for at komme på udveksling i lokale virksomheder.

I pjecen har vi samlet de vigtigste pointer og bedste råd om mikromobilitet, og hvordan man som akademisk medarbejder eller leder kan bruge mikromobilitet som et særligt kompetenceudviklingsforløb. 

Pjecen er primært målrettet akademikere, der arbejder på de områder, hvor de er i tæt kontakt med lokale virksomheder. For eksempel inden for teknik og miljø, forsyning, affald og byggesager. Alle akademikere kan dog i princippet bruge pjecen til inspiration i forbindelse med kompetenceudvikling.

Du kan få mere inspiration og viden om mikromobilitet i pjecen her.