14. november 2017

Der er ryddet op efter møgsag

KL's administrerende direktør slår fast, at der er foregået nogle helt uacceptable ting i et hjørne af KL, men det har på ingen måde været praksis i hele organisationen. Der er nu ryddet op efter sagen og indført en række tiltag for at undgå, at noget lignende kan ske igen.

"Det er en rigtig møgsag, som jeg og KL meget gerne havde været foruden. Der har i ét kontor i KL været en tidligere medarbejder med en adfærd, som er helt uacceptabel, og som vi naturligvis tager afstand fra og har sat en stopper for. Det er vigtigt at slå fast, at vi har gennemført en række undersøgelser uden at finde tilsvarende eksempler andre steder i organisationen. Det er absolut IKKE udtryk for en generel praksis eller kultur i KL."

Sådan siger Kristian Wendelboe, KL's administrerende direktør, om den sag, som TV 2 sender et program om i aften. KL har ikke ønsket at medvirke i programmet på grund af de metoder, som producenterne har benyttet sig af, men har allerede for flere måneder siden fortalt åbent om sagen til flere andre medier. Og det gør han også til medier, som henvender sig på baggrund af udsendelsen.

"Jeg hverken kan eller vil forsvare det, der er foregået. Det er ikke ansvarlig brug af KL's midler, og det har også fået konsekvenser. Dels er der to medarbejdere, som på grund af sagen ikke er i KL længere, og dels har vi oprustet vores centrale styring. Vi har ansat en vicedirektør med det samlede ansvar for alle interne funktioner, styrket controllerfunktionen, og vi har strammet op og tydeliggjort vores retningslinjer i forbindelse med blandt andet rejseafregninger," siger Kristian Wendelboe.

Læs mere

Kristian Wendelboe redegør nærmere for påstandene i TV 2-udsendelsen i et opslag på KL's Facebook-side, som du kan finde her. Du kan også læse Kristian Wendelboes interview med Nyhedsmagasinet Danske Kommuner om sagen, der blev bragt i nummer 23 i starten af september.