30. marts 2017

Nyt velfærdsteknologisk plejecenter i Silkeborg slår dørene op

Visionen bag plejecentret er at skabe et hjemligt og fleksibelt miljø, som understøtter beboernes betingelser for at leve et godt hverdagsliv, og som samtidig er en velfungerende arbejdsplads for medarbejderne.

Der sker i disse år rigtig meget på velfærdsteknologifronten inden for nybyggeri af plejecentre. Nye demenscentre og velfærdsteknologiske plejecentre skyder op overalt i landet, og det er naturligvis en udvikling Center for Velfærdsteknologi gerne vil følge. Et af de nyeste plejecentre er Marienlund i Silkeborg.

Marienlund består af i alt 120 boliger, hvoraf 96 boliger er plejeboliger og 24 boliger er til udviklingshæmmede. Fordi der er en tendens til, at en stigende andel af beboere på plejecentre vil have en demenssygdom i større eller mindre grad, og plejecentrene derfor skal kunne omfavne og understøtte mange forskellige behov for omsorg og pleje, er der blevet gjort meget for at indtænke moderne byggeteknik og velfærdsteknologi i hele forløbet.

Flytbare vægge og toiletter gør det eksempelvis muligt at tilpasse rummene alt efter beboerens behov og præference. Ny teknologi, såsom stemmestyret lys og alarmsystemer, er også med til at skabe ekstra tryghed og bekvemmelighed for beboerne og deres pårørende.

- Det er helt essentielt, at Marienlund ikke blot bliver en bolig, men også er et hjem med trygge rammer for både ældre og handicappede borgere, fortæller Sundheds- og Omsorgschef, Inge Bank, om tankerne bag det helt nye plejecenter. 

Desuden er der massagespabade der skal styrke beboernes blodomløb og bevægeapparat og forhåbentlig nedbringe behovet for beroligende medicin. Udover spa og et herreværelse med bardisk, dart og musikanlæg kommer der også et sanserum, som især er til gavn for demente og hjerneskadede beboere.

Vil du læse mere om Marienlund plejecenter eller lignende spændende initiativer, kan du med fordel følge henvisningerne i feltet ”Yderligere materiale” nedenfor.

YDERLIGERE MATERIALE