28. juni 2017

Ny rapport fra KL og HK: Fremtidens it- og digitaliseringsmedarbejdere

Hvad skal kommunernes it- og digitaliseringsmedarbejdere kunne for at følge med digitaliseringen og hjælpe den videre på vej?

Fremtidens kompetente medarbejdere

En helt ny fælles rapport fra HK og KL's konsulentvirksomhed KLK stiller skarpt på, hvad digitaliseringen medfører af nye krav til medarbejderne.

Ni centrale opgaver

Rapporten tegner et billede af ni centrale opgaver, som fremtidens it- og digitaliseringsmedarbejdere skal forholde sig til - opgaver, som hver især også stiller en række tilhørende krav til medarbejdernes kompetencer.

"Set fra et kommunalt ledelsesperspektiv rammer denne rapport lige ned i virkelighedens verden i kommunerne. Fremtiden er allerede i gang lige nu og her, og det forholder de kommunale chefer og ledere sig til hver eneste dag. Rapporten systematiserer og perspektiverer, hvad man som leder bør være opmærksom på i forhold til digitalisering og medarbejderudvikling. Kommunale it- og digitaliseringsmedarbejdere vil også få meget ud af at kende rapportens indhold, for det er ikke mindst dem, der har båret kommunernes digitalisering fremad. De vil også have en vigtig rolle i fremtiden," siger Jan Struwe Poulsen, vicekontorchef i KL's kontor for Arbejdsgange og It-arkitektur og leder af det kommunale "Netværk om ledelse af digitalisering".

 

Læs rapporten og læs mere om ledelsesnetværk

Rapporten kan hentes her på KL's website.

Læs mere om Netværk om ledelse af digitalisering her og i nyhedsartiklen her.