14. december 2017

Borgerrettet informationskampagne: Vi holder hackerne ude!

Den 7. november 2017 var startskuddet til en landsdækkende informationskampagne rettet mod borgere om sikker digital adfærd. Biblioteker og de kommunale borgerservicecentre er en vigtig del af kommunikationen for kampagnen.

Kampagnen

For at skabe viden om digitale udfordringer og trusler samt ruste borgere og virksomheder til at kunne udnytte digitale muligheder på en sikker måde, er det aftalt i den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, at der skal gennemføres informationskampagner og -indsatser om sikker digital adfærd.

Kampagnen er rettet mod borgere og indeholder en række simple og handlingsorienterede budskaber. Den består af små film og en quiz til sociale medier, en kampagneside, samt en aktiv PR indsats, hvor der bl.a. er en pjece/plakat til lokal print, som kan sættes op på biblioteker, borgerservicecentre mv.

Kampagnen indeholder følgende budskaber:

–    Lav dit kodeord længere og slå to-trins-login til

–    Hold dit NemID for dig selv

–    Tag sikkerhedskopier

–    Opdatér dine programmer

–    Reagér kun på sikre beskeder

–    Tjek altid "Om os"-siden, inden du handler på nettet

Kampagnen er til rådighed året rundt, og selvom kampagnen er en borgerrettet kampagne kan budskaberne, filmene m.m. med fordel anvendes i alle typer af kommunale organisationer. Vi har med fornøjelse set biblioteker anvende udvalgte dele af indholdet på deres Facebook side. Ligesom andre har lagt en videofilm på deres infostandere. Materialet og budskaberne kan også frit anvendes de steder, hvor der er it-undervisning for borgere i borgerservice og på biblioteker, såfremt man måtte have interesse herfor.

Hvis du vil vide mere

Kampagnesiden er tilgængelig på:  www.viholderhackerneude.dk

Print af pjecer, plakater, adgang til videofilm m.m.: www.viholderhackerneude.dk/ressourcer

Yderligere information:  https://www.digst.dk/Informationssikkerhed