01. september 2016

Ny forening skal forløse innovationspotentialet

På KLK's Innovationsdag 2016 kan du for eksempel høre om innovationSilkeborg, der er sat i verden for at hjælpe både private og offentlige aktører med innovative tiltag. Ambitionen er blandt andet at skabe vækst i de lokale virksomheder.

Det er oftere lettere sagt end gjort at komme i mål med innovative projekter. Derfor har Silkeborg Kommune lavet foreningen innovationSilkeborg, der skal hjælpe både kommunen og lokale virksomheder med at tænke nyt samt udvikle og realisere ideer.

 

”Innovation kræver, at man udfordrer sig selv, men det kan være svært at blive ved med det, når det pludselig bliver hverdag, og man falder i ’plejerfælden’. Derfor kan det være en god ide med nogle eksterne, der kan hjælpe med de innovative processer”, forklarer innovationschef for innovationSilkeborg Lone Stubdrup.

 

InnovationSilkeborg kan blandt andet stille viden om innovation og værktøjer til forskellige processer til rådighed.

 

”Vi kan ikke lave arbejdet for dem, men vi kan sparre med de mennesker, der skal bedrive innovation. Vi har blandt andet et koncept, hvor vi hjælper virksomhedsejere med at se muligheder i forhold til udviklingen af deres forretning”, siger Lone Stubdrup.

 

Selv om innovation har stået højt på kommunernes dagsorden de seneste par år, er det ifølge Lone Stubdrup stadig nødvendigt at fokusere på innovation. Men der er måske behov for at gå lidt anderledes til værks.

 

”Det handler om at få begrebet ned på jorden. Man kan let blive forvirret og miste modet, når man skal i gang med innovative processer, men man skal bare have de rigtige værktøjer, så man kan tage nogle små skridt”, forklarer hun.

 

Hun peger samtidig på, at man som kommune skal ændre mindsettet for arbejdet med innovation.

 

”Kommunerne er store virksomheder, hvor mange af processerne er beskrevet ned i den mindste detalje. Det gør det svært at være agil. Så man skal spørge sig selv som kommune; tør vi at give nogle medarbejdere lov til at gå helt andre veje? Med andre ord skal man altså se på, hvad det er for nogle vilkår, man giver dem, der skal arbejde med innovation”, forklarer hun.

 

Du kan høre med til Lone Stubdrup og innovationSilkeborg på KLK’s Innovationsdag 2016. Tilmeld dig her.

YDERLIGERE MATERIALE

  • PDF

    Program KLK's Innovationsdag 2016 (1)