27. maj 2016

Lokalplanredskabet sættes på dagsordenen på årets Natur og Miljø konference

Natur og Miljø 2016 afholdes d. 8.-9. juni og et af de ti spor er planlægning. Her sættes bl.a. fokus på lokalplanredskabets processer og indhold.

Status på et nyt planredskab
I forbindelse med den kommende planlovsrevision har regeringen varslet et moderniseret planredskab. Det sker bl.a. gennem et forenklet lokalplansinstrument samt en fornyet dialog om digitalisering af lokalplanerne. På konferencen giver KL en status på arbejdet.

Fælles lokalplanstruktur
Syv kommuner i hovedstadsområdet har besluttet sig for at lave lokalplaner ud fra en fælles struktur. Målet er blandt andet at styrke genkendelighed og søgbarheden på tværs af kommunerne. På konferencens præsenterer Gladsaxe Kommune processen med at lave den fælles struktur og om de første erfaringer med at bruge den.

Kvalitet og effektivitet i lokalplanlægningen
11 kommuner er samme med KL i gang med at udvikle kataloget Kvalitet og effektivitet i lokalplanlægningen med en række konkrete eksempler på hvordan man styrker god og effektiv lokalplanlægning. Procesoptimering og fokus på det der skaber værdi, er et centralt ben i projektet. To af de deltagende kommuner fortæller om aktuelle udfordringer og hvordan man kan arbejde med dem.

Mere information om Natur og Miljø 2016 samt tilmelding findes her

YDERLIGERE MATERIALE

  • PDF

    Program til delmøde om plan på Natur og Miljø 2016