24. maj 2016

Invitation til Integrationstræf 16 - Flere flygtninge i job

KL og Styrelsen for International Rekruttering og Integration inviterer igen i år til Integrationstræf. At være en del af arbejdsmarkedet er en forudsætning for en god integration i det danske samfund. Integrationstræf 16 sætter derfor fokus på, hvordan en målrettet jobindsats kan få flere flygtninge i arbejde. Træffet finder sted den 13. september i Kolding.

Beskæftigelse er nøglen til integration af de mange flygtninge, som kommunerne modtager i disse år. Langt flere flygtninge skal i arbejde, og det er afgørende, at kommuner og virksomheder intensiverer samarbejdet for, at det kan lykkes. Årets Integrationstræf sætter derfor spot på flygtninges integration på arbejdsmarkedet.

Beskæftigelsesindsatsen er kompleks og involverer mange aktører, både jobcentrene, virksomhederne, sprogcentrene og ikke mindst flygtningene selv. Der arbejdes over alt i landet på at udvikle nye redskaber og metoder, der gør det muligt at få flere flygtninge i job.

På Integrationstræf 16 kan du få viden om, hvad der virker i praksis og få inspiration til det daglige arbejde med at integrere flygtninge på arbejdsmarkedet. Det gælder bl.a.:

  • Integrationsminister Inger Støjberg og formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg Thomas Kastrup Larsens budskaber om integration
  • Indsigt i virkningen af forskellige beskæftigelsesredskaber
  • Brancheorienteret tilgang til jobindsatsen
  • Flygtningekvinders tilknytning til arbejdsmarkedet
  • Uddannelses- og jobindsats for uledsagede mindreårige

Integrationstræf 16 henvender sig bredt til kommunalpolitikere, ledere og medarbejdere i kommuner samt samarbejdsparter og andre interessenter, der arbejder med flygtninge og indvandrere. Der vil igen i år være et område med stande.

Sæt kryds i kalenderen tirsdag den 13. september og vær med, når Integrationstræf for 4. gang løber af stablen.

Program følger snarest muligt.

Tilmeld dig ved at følge linket nederst på siden.

YDERLIGERE MATERIALE