19. januar 2016

Turisme har stor betydning for kommunernes økonomi og for væksten i hele landet

KL's anbefalinger til den nationale turismestrategi præsenteres på Turismetræf 2016 den 25. januar 2016. Der er stadig enkelte ledige pladser.

KL peger på, at turismebranchen blandt andet har et stort potentiale i forhold til at løfte kommunernes udfordringer med at sikre beskæftigelse til ufaglærte og de mange nye medborgere i Danmark. På Turismetræf 2016 præsenteres KL’s anbefalinger til regeringen og den nationale turismestrategi. KL mener, at der kan skabes en endnu større sammenhæng i den offentlige turismefremme, end regeringen og de tre nye turismeudviklingsselskaber har lagt op til.

KL bakker således op om, at regeringen fremlægger en samlet strategi for turismeområdet, da potentialet for at skabe yderligere vækst på turismeområdet er stort. KL mener dertil, at det er vigtigt at der kommer et stærkt kommunalt aftryk på strategien, således at det fulde potentiale i dansk turisme indfries bedst muligt på tværs af hele Danmark.

For at udnytte vækstpotentialet i dansk turisme, kræver det, at der etableres et tæt samarbejde mellem politikere, offentlige aktører, organisationer og virksomheder. Og det kræver, at vi får sat den rigtige kurs i Den Nationale Turismestrategi. Kommunerne spiller en afgørende rolle for, at potentialet i dansk turisme indfries i samarbejde med erhvervslivet og turismens øvrige aktører i større enheder på tværs af offentlige og private interesser.

KL's Turismetræf afholdes den 25. januar 2016 fra 10.00-16.00 på Crowne Plaza Copenhagen Towers i København. Der er stadig enkelte ledige pladser – OBS. Session 3 er overtegnet.

Læs mere og tilmeld dig KL's Turismetræf 2016 her.

YDERLIGERE MATERIALE

  • PDF

    Program til KL's Turismetræf 2016 inkl. deltagerliste