26. januar 2016

KL’s sundhedsudspil – nu også som video

I oktober offentliggjorde KL et stort sundhedspolitisk udspil ’Sammen om sundhed’. I en ny video er udspillet kogt ned til 5 minutters illustration af ambitionerne for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen.

De fleste mennesker føler sig først raske efter en sygdomsperiode, når de kan det, som de plejer at kunne. Sådan er det også for Carl, som er 85 år gammel og bl.a. har diabetes.

Carl er afhængig af, at kommunens hjemmesygepleje og Carls egen læge kan samarbejde om Carls forskellige medicinske problemer. Carl er veludredt og har brug for at leve sit liv, som han kender det i vante og trygge omgivelser. Et stærkt og fleksibelt samarbejde mellem hjemmesygeplejen, sygehuse og læger og et fokus på forebyggelse og rehabilitering er derfor de elementer, der skal prioriteres højere i vores sundhedsvæsen, hvis ældre borgere som Carl skal have en værdig behandling.

Carl er en af de personer, du kan møde i KL’s sundhedsudspil ’Sammen om sundhed’, og historien om Carl og hans ideelle vej gennem et sammenhængende og nært sundhedsvæsen er nu også illustreret i en ny video fra KL.

Se filmen herunder.

(Artiklen fortsætter under videoen)

 

Viborg og Varde deler erfaringer

Se desuden film om Varde og Viborgs samarbejde med sygehus og kommune om behandling og rehabilitering i det nære sundhedsvæsen.

Filmen fortæller om Viborg Kommunes akutteam, som bl.a. samarbejder med sygehus om fx kompleks medicinsk behandling, herunder blodprøver i eget hjem. De foreløbige erfaringer er, at for 20 pct. af borgerne fungerer indsatsen som alternativ til indlæggelse.

Se filmen her.

Varde Kommune fortæller om sit gode og fleksible samarbejde med de praktiserende læger, som bl.a. omfatter, at lægerne har givet kommunen lov til at lade kommunen give afføringsmiddel og paracetamol til borgeren uden først at indhente tilladelse hos den praktiserende læge.

Se filmen her.