29. februar 2016

Diskussion om flygtningelandsbyer hører hjemme i Folketinget

KL-formand Martin Damm vil ikke kommentere på regeringens redegørelse om flygtningelandsbyer.

”Jeg forstår diskussionen om flygtningelandsbyer sådan, at den også handler om, hvorvidt flygtninge skal integreres, og i hvilket tempo det skal foregå. Dét er en diskussion, som partierne i Folketinget må tage. Den blander vi os ikke i,” siger Martin Damm.

Til gengæld slår KL-formanden fast, at:

Når der er truffet beslutning om, at en flygtning skal integreres, er det mest hensigtsmæssigt, at boligplaceringen sker i mindre enheder for at give de bedste betingelser for integrationsopgaven, som skal varetages af kommunen.”

Sådan lyder beskeden fra KL-formand Martin Damm i kølvandet på, at integrationsminister Inger Støjberg (V) i dag har offentliggjort regeringens redegørelse om flygtningelandsbyer.

Martin Damm understreger, at kommunerne i den grad har brug for en økonomisk håndsrækning til at håndtere de mange tusinde flygtninge, som er kommet til Danmark, og som kommunerne er ansvarlige for at integrere. Og det er KL’s klare udgangspunkt for de topartsforhandlinger, som KL i øjeblikket har med regeringen, og hvor det seneste politiske møde var i fredags.

”Det er helt afgørende, at kommunerne får de fornødne økonomiske rammer til at håndtere den helt ekstraordinære situation, som vi står i på flygtningeområdet. KL har gjort det helt klart over for regeringen, at vi er nødt til at drøfte finansieringen af de udgifter, vi står med i år. Det gælder generelt, og det gælder i den grad på boligområdet, hvor vi, uanset hvad Folketinget når frem til, har en kæmpe udfordring med at boligplacere alle de mennesker, der allerede ér kommet til Danmark. Ellers er kommunerne nødt til at finde kompenserende besparelser, og det vil kunne mærkes på kernevelfærden,” siger Martin Damm.