15. april 2016

KL forud for trepartsforhandlinger: Vi skal have flere ud på arbejdsmarkedet

Fredag starter runde 2 af trepartsforhandlingerne. Vi har brug for flere jobs fremover, lyder det fra KL’s formand.

Når arbejdsmarkedets parter, regeringen og KL fredag sætter sig om forhandlingsbordet til en ny runde trepart, er fokus på tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft i hele Danmark og praktikpladser til unge.

KL’s formand Martin Damm ser frem til at få drøftet løsninger til at skabe få flere ud på arbejdsmarkedet.

”For KL er det vigtigste tema i trepartsforhandlingerne, hvordan vi får flere ind på det danske arbejdsmarked. Vi får brug for flere hænder fremover, og derfor skal vi skabe et arbejdsmarked, hvor flere bidrager, og færre står udenfor. Vi skal også diskutere, hvordan vi skaffer flere praktikpladser, så unge mennesker kan gennemføre deres uddannelse,” siger Martin Damm.

Råderum skal bruges på flere hænder

Flere lønmodtagerorganisationer har bragt efter- og videreuddannelse på banen som et tema for forhandlingerne. Ifølge Martin Damm er det naturligvis relevant at sikre, at de rette kompetencer er til stede, men forhandlingerne må ikke kun handle om at gøre den arbejdskraft, som allerede er i spil, mere kvalificeret, siger han.

”Vi mener, at det er langt vigtigere at diskutere, hvordan vi får endnu flere ind på arbejdsmarkedet, end hvordan vi forbedrer vilkårene for dem, der allerede har et job. Regeringen har gjort det klart, at løsningerne skal findes inden for den nuværende økonomiske ramme. Hvis trepartsforhandlingerne primært kommer til at handle om efteruddannelse af vores nuværende arbejdsstyrke, så mister vi muligheden for at øge arbejdsstyrken og skabe bedre vilkår for en sundere økonomi og et sundere arbejdsmarked,” siger Martin Damm.