14. april 2016

Håber på snarlig politisk aftale om planlov

I en hilsen til Teknik & Miljø i Aalborg sagde vækst- og erhvervsministeren, at ambitionen er en politisk aftale om planloven i løbet af den næste måned.

Vækst- og erhvervsminister Troels Lund Poulsen håber på en politisk aftale om planloven i løbet af den næste måned.

Det meddelte han på Teknik & Miljø 16 i Aalborg, som åbnede torsdag formiddag. Ministeren var selv forhindret i at deltage på grund af det mexicanske statsbesøg, men i en videohilsen sagde han:

”Det er ambitionen, at vi bliver i stand til at lave en politisk aftale i løbet af den næste måned. Jeg håber, at den vil skabe forudsætninger for bedre udviklingsmuligheder i kommunerne,” sagde Troels Lund Poulsen.

Ellers var det småt med tilkendegivelser af, hvad han forventer, at der kommer ud af en ny planlov. Han oplyste, at han havde modtaget de 32 forslag fra KL, at han ved, at kommunerne er utålmodige efter en aftale, og at han håber, at man når frem til et politisk forlig, der vil styrke kommunernes mulighed for at lave lokal udvikling.

”Jeg vil gerne sætte kommuner mere fri med mindre statslig og mere kommunal selvbestemmelse. Baseret på udspillet fra KL før sidste folketingsvalg, så landets kommuner kan blive bedre til at lave en lokal udvikling og få bedre redskaber til det.”

Om fremtidens turismepolitik sagde ministeren, at en strategi vil blive præsenteret i løbet af året:

”Storbyturismen har det godt. Kyst- og naturturismen er under pres.  De nye forsøgstilladelser, der er givet, skal alle rumme det element, at turisme skal have bedre muligheder i landdistrikter. Vi har nu startet med at levere på turismeindsatsen, og jeg glæder mig til at diskutere strategien, når den præsenteres i 2016,” sagde han i videohilsenen.

Håber på bredt forlig

Formanden for KL’s Teknik- og Miljøudvalg Jørn Pedersen sagde i  i en kommentar til ministerens tale, at der er behov for, at der snart kommer en ny planlovgivning.

”Jeg håber mest af alt, at der bliver landet et bredt forlig, så vi får vedtaget noget, som vi ikke i morgen skal lave om.”