20. april 2016

Fælles service i Region Sjælland om rekruttering

KKR Sjælland og en række repræsentanter for erhvervslivet går sammen om at hjælpe virksomhederne i regionen med rekruttering af de medarbejdere, som de har brug for.

For at imødekomme virksomhedernes ønske om kvalificeret arbejdskraft har KKR Sjælland og en række repræsentanter for erhvervslivet skabt en fælles rekrutteringsservice Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland.

Den fælles rekrutteringsservice skal finde konkrete løsninger, der sikrer, at virksomhederne i Region Sjælland får adgang til de medarbejdere, de har brug for. Og tanken er at give virksomhederne oplevelsen af kun at samarbejde med et jobcenter, selvom alle jobcentre i Region Sjælland indgår i arbejdet med at finde ledig arbejdskraft.

”Kommunerne bliver ofte beskyldt for at være dårlige til at lytte til virksomhederne og levere det, som de efterspørger. Men de private virksomheder er afgørende for, at der er job og dermed vækst og velfærd her i   regionen. Derfor er jeg glad for, at vi nu arbejder sammen om at blive mere målrettede i forhold til, hvordan vi kan hjælpe virksomhederne med rekruttering,” siger formanden for KKR Sjælland, borgmester Niels Hörup, Solrød Kommune.

Ud over KKR Sjælland støttes etableringen af Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland af Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Horesta, Håndværksrådet og landbruget.

Flere unge skal have en erhvervsuddannelse

Et af fokusområderne i samarbejdet bliver at øge antallet af unge, der tager en erhvervsuddannelse.

”Analyser viser, at der er risiko for mangel på faglærte i de kommende år, og emnet står derfor højt på dagsordenen hos os alle,” siger næstformanden for KKR Sjælland, borgmester Knud Erik Hansen, Faxe Kommune.

Han understreger, at skal det lykkes, er det nødvendigt med et fælles fokus og arbejde:

”Erhvervene har blandt andet et ansvar for at fortælle de unge om beskæftigelsesmuligheder inden for fagene, og kommunerne har et ansvar for at bringe denne viden ind i folkeskolen,” siger han.