02. oktober 2015

Ny portal hjælper kommuner til at genanvende mere affald

Miljøstyrelsen lancerer i dag en ny portal - genanvend.mst.dk - som skal dele viden om genanvendelse af husholdningsaffald på tværs af hele landet.

Genanvend.mst.dk, som den nye portal for vidensdeling hedder, er målrettet landets kommuner, forsyningsselskaber og affaldsselskaber. På portalen kan fagmedarbejdere mødes med andre fagmedarbejdere og dele viden, erfaringer og finde inspiration og værktøjer til nye affaldsløsninger, der kan øge genanvendelsen af husholdningsaffald i landets kommuner.

Portalen er startet på baggrund af et fælles ønske fra kommuner, affaldsselskaber og forsyningsselskaber om mere videndeling og bedre muligheder for at koordinere indsatserne for genanvendelse af husholdningsaffald.

Et stort netværk at sparre med
Miljøstyrelsen vil løbende holde portalen opdateret med projektrapporter, analyser, faktaark, værktøjer og andet materiale, men derudover skal portalen først og fremmest fungere som et forum for sparring mellem fagmedarbejdere i landets kommuner, forsynings- og affaldsselskaber. Derfor har portalen et netværksområde, hvor fagmedarbejdere på tværs af hele landet kan mødes med hinanden i et lukket forum og dele materialer, artikler, cases og ideer.

Få seneste nyt fra portalen
Hver måned udkommer portalen med et elektronisk nyhedsbrev, som bl.a. vil indeholde nyheder om resultater og erfaringer fra de mange kommunale, lokale projekter, Miljøstyrelsen har støttet under kommunepuljen (Puljen for implementering af ressourcestrategien).

Vil du modtage seneste nyt fra portalens univers, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet genanvend.mst.dk/nyhedsbrev.

Har du gode ideer til nyheder eller materialer, som kan være nyttige, interessante eller inspirerende for andre at få adgang til, kan det sendes til genanvend@mst.dk.

Yderligere oplysninger:
Projektleder Mette Marie Nielsen, tlf.: 72 54 41 10, e-mail: menie@mst.dk
Webredaktør Mathias Wulff Jensen, tlf.: 72 54 42 65, e-mail: xmwj@mst.dk

Læs mere om videndelingsportalen her: genanvend.mst.dk/om