17. marts 2015

Vallensbæk-sag må give anledning til selvrefleksion

Når Djøf for anden gang anlægger en højt profileret sag for at beskytte en kommunaldirektør og taber med et brag, må det give anledning til at se sin rådgivning efter i sømmene, lyder det fra KL efter afslutning i sag fra Vallensbæk Kommune.

I 2012 anklagede Vallensbæk Kommunes kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen sin politiske chef, borgmesteren, for at have gjort sig skyldig i 12 tilfælde af bl.a. magtmisbrug og nepotisme.

Kommunalbestyrelsen besluttede at indlede en afskedigelsessag mod kommunaldirektøren, og både en KL-konsulentrapport og Statsforvaltningen har efterfølgende renset borgmester Henrik Rasmussen (K). Ved en faglig voldgift forrige fredag valgte DJØF overraskende at frafalde anklagerne og kravet om 2,6 millioner kroner i erstatning for uberettiget fyring af Bjarke Steen Johansen, og borgmesteren har således også fået retssystemets ord for, at der ikke var hold i beskyldningerne. Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

I KL opfordrer KL’s juridiske chef DJØF til at tænke sig godt om.

”Vi har nu set to eksempler på, at DJØF anlægger en højt profileret sag for at beskytte en kommunaldirektør, der har gjort sin borgmester uret. Først på Frederiksberg i sagen om afskedigelse af kommunaldirektør Suzanne Aalholm tilbage i 2010 og nu i Vallensbæk. Begge gange har DJØF tabt med et brag. Det må give anledning til selvrefleksion,” siger Karsten Thystrup og fortsætter:

”I begge sager har DJØF tydeligt rådgivet sine medlemmer til at agere alt for hårdt. Tilbage står to stækkede kommunaldirektører, hvor nye jobmuligheder alt andet lige ikke hænger på træerne.”

Behov for mere professionel rådgivning

Karsten Thystrup noterer sig, at formand for DJØF Offentlige Chefer, Henning Thiesen, til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner medgiver, at sagen giver anledning til at genoverveje, hvordan foreningen fremover bedst kan bistå sine medlemmer.

”Jeg er spændt på at høre, hvordan DJØF fremover vil gribe sager som disse an. Jeg vil mene, at der er behov for en langt mere professionel rådgivning, fx med sagsbehandlere, der er uddannet specifikt til at rådgive i denne type sager. Samtidig har KL og DJØF netop indgået et forståelsespapir om etiske principper i forbindelse med direktørafskedigelser. Med det i hånden skulle vi gerne øge mulighederne for at foregribe, at konflikter udvikler sig så hårdt, som vi har set i disse sager,” siger Karsten Thystrup.

Formanden for DJØF Offentlige Chefer Henning Thiesen har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere over for KL.dk.

Læs mere i Nyhedsbrevet Danske Kommuner.