22. maj 2015

Skak i skolen giver ro på stolen

Med støtte fra A. P. Møller Fonden kan lærere og pædagoger fra 10 kommuner uddannes til systematisk at anvende skoleskak som læringsmetode.

I de næste tre år vil godt 200 lærere og pædagoger fra 10 kommuner sætte sig på skolebænken for at lære at bruge skoleskak som læringsredskab.

Med støtte fra A. P. Møllers Folkeskoledonation er det lykkedes at realisere ‘KAS – kompetenceudvikling af skoleskaklærere’, der for alvor sætter skoleskak på skemaet på danske folkeskoler.

”Vi ved, at skak i skolen giver ro på stolen, og samtidig bliver eleverne bedre til matematik. At vi nu med en ny uddannelse kan efteruddanne lærere og pædagoger til systematisk at anvende skoleskak, er fantastisk både for underviserne og eleverne, der lærer mere på en sjov måde,” siger programleder i Dansk Skoleskak, Mikkel Nørgaard.

Professionshøjskolen, VIA University College i Aarhus skal være med til at udvikle uddannelsen, der støttes af årlige netværksdage og læringskonsulenter.

De ti udvalgte kommuner er Aalborg, Haderslev, Herlev, Hillerød, Horsens, Hvidovre, Randers, Silkeborg, Skanderborg og Vejle.