10. juni 2015

Mød BYRÅDET på slap line

I KL’s telt på Folkemødet holdes byrådsmøde, hvor byrådspolitikere af forskellig observans diskuterer brandaktuelle politiske emner og sætter dem til afstemning.

Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har sammensat et repræsentativt byråd på tværs af landet. BYRÅDETs medlemmer fungerer i det daglige som et spørgepanel og en seismograf i det kommunalpolitiske landskab for magasinet.

På Folkemødet vil man i KL’s telt fredag formiddag kunne møde BYRÅDET ”unplugged”, hvor tre byrådspolitikere diskuterer tre brandaktuelle kommunalpolitiske emner.

Bente Helms (S) fra Bornholm stiller forslag om, at kommuner skal have bedre mulighed for at konkurrere med private om hjemmepleje-ydelser. Michael Gatten (V) fra København rejser en debat med sit forslag om at gøre folkeskoler til selvejende institutioner med frihed under ansvar. Det tredje byrådsmedlem Jette Jensen (EL) fra Aarhus stiller forslag til en byrådsbeslutning om alternative muligheder for nyttejobs.

Ideen er, at de tre politikere motiverer og argumenterer for deres forslag, hvorefter der er debat og afstemning. Politikerne har i alt en halv time til at diskutere hinandens forslag, og det er så op til ordstyreren, journalist Thomas Kokholm, at styre slagets gang, om der kan opnås enighed eller ej. Det skal nok blive livligt.

Fakta

”Byrådet unplugged” F2 KL’s Telt ved Allinge Røgeri/Bibliotek fredag fra kl. 10 til 11.