10. juni 2015

KL sætter borgerens hverdag i fokus på Folkemødet

Der vil blive holdt en lang række borgernære debatmøder i KL’s telt på Folkemødet, som KL’s formand betegner som ”årets kommunale folkemøde”.

Torsdag til søndag inviterer Bornholm for femte gang til Folkemøde, men det er første gang, at KL inviterer inden for i eget telt ved Allinge Røgeri. Her vil der blive sat fokus på en lang række borgernære temaer.

”Vi har tilrettelagt debatterne, så borgeren er med, og hvor vi lytter til borgerens synspunkter, bekymringer og forslag. Folkemødet er en enestående mulighed for at møde borgeren i øjenhøjde,” siger KL’s formand Martin Damm.

Han betegner årets folkemøde som ”årets kommunale folkemøde”, fordi de nære velfærdsområder er et af de helt store temaer på Folkemødets over 2.600 programevents. Foruden KL’s egne debatarrangementer deltager KL’s politikere i mindst 40 andre arrangementer over Folkemødets fire dage.

Velfærdsdilemmaer til debat

Hvordan kan vi gennem uddannelse skabe vækst og balance i hele Danmark? Hvad ønsker vi af folkeskolen, og hvem har ansvaret? Vil borgere acceptere både at betale skat og skulle bidrage med mere selv? Og hvornår er det barnets tarv at blive bortadopteret mod forældrenes vilje?

Det er blot nogle af de velfærdsdilemmaer, som sættes til debat i KL’s telt. Andre emner er ”Nye veje i det lokalpolitiske arbejde”, ”Hjælp til vækst – en debat om erhvervsfremme og iværksætteri” og ”Fremtidens havneby – vil du bo her?”

Et andet kendetegn ved KL’s debatter i teltet er, at de bliver korte og intense, på ikke mere end en halv time. Derved adskiller debatformen sig fra tidligere år, hvor man fx sidste år havde tre længere debatter. I år gennemføres ti debatter i en mere skarp og afgrænset form.

Arrangørerne bag Folkemødet forventer omkring 25.000 daglige deltagere til de 2693 programevents.

Se programmet for KL’s telt her.