10. juni 2015

Kina vil samarbejde mere med europæiske kommuner

I torsdags talte den kinesiske EU-ambassadør til Regionsudvalgets plenarforsamling i forbindelse med 40-året for de diplomatiske forbindelser mellem EU og Kina.

Der er stor interesse fra Kinas side i at få et øget samarbejde med kommunerne i EU omkring miljøforhold, klima, energi og velfærdsydelser. Derfor talte Kinas EU-ambassadør Yang Yanyi på Regionsudvalgets plenarforsamling i sidste uge om, hvordan man kan fremme et fælles samarbejde mellem Kina og EU.

Hun understregede blandt andet, at der er behov for at styrke kommunikationen og samarbejdet med de europæiske kommuner og regioner for at udveksle erfaringer og viden. Yang Yangi understregede især vigtigheden af at samarbejde om at skabe såkaldte Smart Cities. Det er digitale og involverende byer, som kombinerer det fysiske og sociale med det digitale rum. Der er en række byer i hele verden, som arbejder på denne måde og derved skaber bedre byer.

Kommuner i Danmark har allerede et stort samarbejde med Kina, og en række kommuner har etableret strategiske samarbejdsaftaler med kinesiske kommuner. KL afholder på den baggrund den 24. juni en temadag om samarbejdet med Kina. På programmet er blandt andet, hvad man skal være opmærksom på i samarbejdet, og hvad kommunernes initiativer betyder for den erhvervspolitiske indsats. Derudover vil der være tid til vidensdeling blandt kommunerne om samarbejdet med kineserne.

For mere info og tilmelding til KL’s temamøde om Kina, kontakt KL-konsulent Signe Marie Smidt, ssm@kl.dk.

YDERLIGERE MATERIALE

  • PDF

    Samarbejde på kinesisk - Invitation til KLs temamøde om Kina

  • LINK

    Læs hele Yang Yangis tale her