05. januar 2015

S: Kommunerne er bedst til normering i daginstitutioner

Socialdemokraterne afviser et forslag fra Enhedslisten, der går på at indføre minimumsnormeringer i daginstitutioner. Kommunerne kender de lokale behov, lyder argumentet fra regeringspartiet.

Enhedslisten er igen ude med sit forslag om at indføre minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver.

Konkret foreslår partiet, at der maksimalt skal være tre børn per voksen i vuggestuer og dagplejer, seks i børnehaver og ni i skolefritidsordninger og på fritidshjem.

Partiets forslag kommer som en reaktion på nye tal, der viser, at der siden 1986 er blevet 58 procent flere børn per voksen i institutionerne.

Men forslaget afvises af regeringen med det argument, at minimumsnormeringer risikerer at blive standard – også i institutioner, hvor der kan være behov for højere normeringer.

”Det er kommunerne, der kender de lokale behov. På nogle institutioner kan der være behov for en høj normering, men andre kan nøjes med en lavere,” siger Socialdemokraternes børneordfører Anette Lind til Ritzau.

Regeringen fremhæver i stedet den milliard kroner, der over de kommende fire år er afsat til at ansætte flere pædagoger.