15. januar 2015

Energipartnerskab deler viden som videohilsner

Lige nu er 96 kommuner involveret i projekter i et energipartnerskab. Sammen med andre energiaktører sætter de nu indhold på fine ord om at skabe et Danmark opvarmet uden gas og olie. Hvad går det mon ud på? Følg videolinket og lad dig inspirere.

I Ringkøbing-Skjern Kommune arbejder de tæt sammen med de lokale varmeforsyninger i spørgsmålet om, hvordan en større lokal produktion af el fra vind, kan bruges. 

Ærø arbejder på at udskifte en gammel færge med en ny el-færge, og Høje Taastrup undersøger muligheder for omstilling til fossil-fri godstransport. 

Disse er tre blandt 14 projekter, som er en del af energipartnerskabet - og som er støttet af midler fra Energiforligt. Til efteråret 2015 holder partnerskabet sin afsluttende konference. Men indtil da skal det ikke være hemmeligt, hvad de går og laver. Se og lyt til hvad projekterne har at fortælle– klik her: http://vimeo.com/user26454873 

Partnerskabet omstillingen af energien

Energistyrelsen og KL har taget initiativ til et partnerskab på energiområdet for at fremme samarbejdsrelationer mellem energiaktører, understøtte den strategiske energiplanlægning i kommunerne og fremme den grønne omstilling. 

Et formål med partnerskabet er at omverdenen skal kunne følge lidt med i, hvad midlerne fra energiforliget, som er gået ud til de 14 projekter, bruges til. 

Læs mere om partnerskabet og projekterne her: www.kl.dk/partnerskab.