27. januar 2015

Danskerne vil bo tæt på indkøbsmuligheder

Kort afstand til indkøbsmuligheder er et afgørende parameter, når danskerne beslutter, hvor de vil bo. Det viser ny undersøgelse, som KL’s nyhedsbrev Momentum bringer i dag.

Hvor langt får vi til supermarkedet? Det er et af de afgørende spørgsmål, danskerne stiller sig selv, når de skal beslutte sig for, hvor de vil bo. Det viser en ny måling, som Momentum, KL’s nyhedsbrev, offentliggør i dag. Her svarer hele 72 procent, at afstanden til dagligvareindkøb i meget høj eller høj grad er vigtigt, når de skal afgøre, hvor de bosætter sig. Dermed rangerer indkøbsmulighederne højere end eksempelvis afstanden til jobmuligheder, naturomgivelser og sundhedstilbud. Analyseinstituttet YouGov har foretaget undersøgelsen for Momentum blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen.

Hans Thor Andersen, forskningschef hos Statens Byggeforskningsinstitut, forklarer til Momentum, hvorfor indkøbsmulighederne topper listen.

»De fleste har jo heldigvis mere brug for at gå i det lokale supermarked end at gå til eksempelvis lægen. Forklaringen er umiddelbart, at dagligvarer er noget, vi alle – og temmelig ofte – har brug for, og at det dermed er en integreret del af danskernes dagligdag,« siger Hans Thor Andersen.

Det er især beboere i hovedstadsområdet og i de større byer, som vægter indkøbsmuligheder i deres overvejelser om, hvor de skal slå sig ned. Henholdsvis 78 og 74 procent vurderer, at det i høj grad er vigtigt, hvorimod blot 51 procent af beboerne i landområderne betegner afstanden til dagligvareindkøb som afgørende.

Læs hele Momentums artikel her, hvor du blandt andet kan læse, hvorfor foreningen Landsbyerne i Danmark tror på, at der vil komme flere butikker til landdistrikterne fremover.