17. februar 2015

Det hvide Hus vil høre mere om Aarhus-model

Præsident Obama har inviteret Jacob Bundsgaard til konference for at fortælle om, hvordan man forebygger radikalisme blandt unge.

De metoder, der bruges til at imødegå radikalisme i Aarhus, har det seneste års tid vakt international interesse med mange pressehenvendelser fra alverdens medier.

Nu er interessen også nået til Det hvide Hus, hvor præsident Obama har inviteret borgmester Jacob Bundsgaard til en konference i Det hvide Hus om anti-radikalisering.

Konferencen er en udløber af en opfordring til verdensomspændende handling imod voldelig ekstremisme, som præsident Obama kom med i forbindelse med FN’s Generalforsamling i New York.

På konferencen skal Aarhus-borgmesteren fortælle om kommunens måde at bekæmpe radikalisering blandt unge, skriver DR Østjylland.

”Det, jeg er inviteret til Det hvide Hus for at fortælle om, er den model, vi bruger i Aarhus til at imødegå radikalisering. Jeg vil prøve at give billeder på, hvad det er, vi gør i Aarhus og på, hvilken effekt det har”, siger Jacob Bundsgaard:

”Vi har meget dygtige medarbejdere på børne- og ungeområdet og på socialområdet i Aarhus, som sammen med eksperter har udviklet en model, som har opnået meget stor international opmærksomhed”, fortæller borgmesteren til DR Østjylland.

Han tilføjer, at han betragter invitationen som en anerkendelse af den tilgang, som Aarhus Byråd har valgt at bakke op. Også udenrigsminister, Martin Lidegaard (R) rejser onsdag til Washington for at deltage i konferencen, oplyser Berlingske.