08. april 2015

Binder skoler sammen med det lokale liv

I alt har syv kommuner skrevet kontrakt med Skolen i Virkeligheden i Fredensborg med henblik på at binde skolerne sammen med det lokale erhverv- og kulturliv i undervisningen.

Virkeligheden skal ind i skolen, og skolen skal ud i virkeligheden.

Sådan lyder grundtanken bag læringscenteret Skolen i Virkeligheden (SiV) i Fredensborg Kommune. Centeret er en del af Den Åbne Skole, der skal binde skolerne sammen med det lokale erhverv-, kultur- og foreningsliv i undervisningen.

I alt har syv kommuner skrevet kontrakt med SiV. Projektet er støttet af Friluftsrådet, der håber på, at projektet kan komme ud til 15 kommuner i løbet af tre år. Selv håber projektets leder Jesper Alstrøm på 25 kommuner. Det skriver Danske Kommuner.

”Vi arbejder ud fra en open-source tankegang, hvor vi gerne vil dele de gode erfaringer. Vi er optaget af at skabe fremtidens skole, vi skal væk fra traditionel tænkning og vil have røven væk fra bænken,” siger Jesper Alstrøm.

Internetportal giver overblik

Tanken bag hele projektet er at gøre det let for læreren at finde og vælge tilbud til sin undervisning. Man skal flytte undervisningen hen, hvor det er relevant, og hvor der er viden på området, både inden- og udenfor kommunegrænser.

Til det formål er der udviklet en internetportal, hvor kommunerne kan organisere de tilbud, som lokalområdet kan give eleverne. Ved hvert tilbud er der en video og information om, hvordan tilbuddet kan spille ind i undervisningen, hvilke elever det henvender sig til, og hvordan skolen kommer derud.


Læs mere i Danske Kommuner nr. 11, 2015.