29. september 2014

Roskilde investerer i børn og billige boliger

Investeringer i fremtiden er titlen på det budgetforlig, som et stort flertal i Roskilde Byråd vedtog søndag. Investeringerne dækker bl.a. over 21 mio. kr. til de 0-6-årige og skolerne.

”Alt i alt har vi formået at lave et budget, som tilgodeser vitale dele af kommunens service. Vi er blandt andet enige om at give et markant løft til børnene, så både 0-6 års området og skolerne får tilført samlet 21 millioner kroner. Dels til undervisning og pædagogik, men også til de fysiske rammer. Når vi taler om at investere i fremtiden, så er børneområdet jo helt essentielt."

Sådan siger Roskildes borgmester Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse om den budgetaftale, som et bredt flertal i byrådet søndag vedtog.

Ud over penge til børneområdet, har byrådet desuden besluttet at afsætte 11 millioner kroner til arbejdet med ældre borgere, kronisk syge og udsatte borgere. Kommunen vil også afsætte 15 millioner kroner årligt til realiseringen af flere billige, almene boliger, som bliver et miks af familieboliger og små boliger.

”De 15 millioner kroner vil give mindst 100 nye almene boliger, så vi kan byde nye familier velkommen, men samtidig sikre, at der også er små lejligheder til små indtægter. Vi har lige nu en stor udfordring med at skaffe tag over hovedet til de borgere, som står på vores akutventeliste for boligløse. Så jeg er utrolig glad for, at der nu er flere almene boliger på vej,” siger borgmesteren.

I budgetforliget ligger desuden en aftale om at sænke såvel byggesagsgebyrer som dækningsafgift for at skabe og tiltrække arbejdspladser i det private erhvervsliv.

Bag budgetforliget står Det Konservative Folkeparti, De Radikale, SF, Enhedslisten og Socialdemokratiet.