26. september 2014

Radikale: Kommuner er nødt til at tage imod flygtninge

De Radikale forstår godt, at flere af landets borgmestre er frustrerede over, at de modtager mange flygtninge, som de mangler ressourcer til at tage sig af.

Men det ændrer ikke ved, at kommunerne skal løfte opgaven med det øgede antal flygtninge, siger partiets udlændingeordfører, Marlene Borst Hansen (R) til Berlingske Nyhedsbureau:

”Jeg forstår godt, at borgmestrene er pressede, for det går rigtig stærkt for øjeblikket. De modtager mange flygtninge, som de skal indkvartere og efterfølgende integrere i deres kommune. Men vi er også pressede på asylcentrene rundt omkring i landet, og de her mennesker skal have et sted at bo,”konstaterer hun.

Men der er ikke umiddelbart flere midler på vej, hvis det står til de Radikale. Marlene Borst Hansen erklærer sig dog villig til at se på, om sagsbehandlingen af flygtningenes sager forløber hensigtsmæssigt.

”Vi vil selvfølgelig gå i dialog med borgmestrene om, hvorvidt der er for kort sagsbehandlingstid og om de er rustede til at modtage de her mennesker, når de kommer. Men tage imod dem, det skal de,” siger Malene Borst Hansen til Berlingske Nyhedsbureau